MASO WEST s.r.o. : VEPŘOVÁ MARINOVANÁ PEČÍNKA S KRUPOTEM Z HLÍVY ÚSTŘIČNÉ A ČERSTVOU MAJORÁNKOU

Maso a masné výrobky, lahůdky a lahůdkářské výrobky - Prodejny Klatovy, Stod u Plzně, Horšovský Týn
Maso ze Šumavy, Maso Klatovy
Maso a masné výrobky
Lahůdkářské výrobky
Klatovy, Domažlice, Stod, Horšovský Týn

MASO WEST s. r. o.

MASO WEST s. r. o. je výrobcem a dodavatelem čerstvě opracovaného masa ze Šumavy, uzenářských výrobků a specialit a lahůdkářských výrobků studené a teplé kuchyně vč. zajištění distribuce obědů.

Produkty z vlastní výroby distribuuje v rámci celé České republiky a nabízí v síti vlastních prodejen.

Nabídku společnosti doplňuje cateringový servis.

 

Ocenění

Mezinárodní certifikát IFS

 

Proteinové výrobky

Jsme výrobci proteinových výrobků Šmakoun - chytrá potravina pro zdravý životní styl!

Vepřová marinovaná pečínka s krupotem z hlívy ústřičné a čerstvou majoránkou

1. Vepřová pečínka marinovaná:

ingredience:

vepřová pečeně b.k. 0,650kg
olivový olej 0,050kg
tymián čerstvý 0,030kg
dijonská hořčice 0,060 kg
pepř drcený 0,002 kg
sůl 0,003 kg

Postup:


Vykostěnou vepřovou pečínku odblaníme. Dále si připravíme marinádu (smícháme olivový olej, tymián, dijonskou hořčici, pepř a sůl), naneseme na maso, důkladně promasírujeme a necháme odležet do druhého dne. Pokud je to možné, namarinované maso zavakuujeme. Druhý den marinovanou vepřovou pečínku  zprudka opečeme ze všech stran, přendáme do pečící nádoby a pečeme v troubě při 80°C cca 45 minut. Poté snížíme teplotu na 58°C a necháme ještě cca 2 hodiny dozrát. Takto připravené maso je šťavnaté, lehce narůžovělé a velmi křehké.

2. Příloha - krupoto s hlívou ústřičnou a čerstvou majoránkou:

ječné kroupy 0,200 kg
voda 1l
majoránka čerstvá 0,020 kg
sůl 0,002 kg
pepř 0,001 kg
hlíva ústřičná 0,150kg
cibule čerstvá 0,100kg
olej (máslo) 0,050 kg
kmín 0,001 kg

Postup:


Ječné kroupy propláchneme studenou vodou, zalijeme 1l vody a necháme do druhého dne. Druhý den kroupy uvaříme do měkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a zpěníme na tuku. Přidáme hlívu ústřičnou, lehce zarestujeme, osolíme, opepříme, přidáme kmín a zastříkneme vývarem a zadusíme cca 5 minut. Přidáme vařené kroupy, ještě lehce zadusíme, přisypeme čerstvě posekanou majoránku. Můžeme zjemnit máslem, šlehačkou, popř. nastrouhaným sýrem. Rizoto je vláčné s chutí po použitých surovinách.
Webdesign & hosting: ŠumavaNet.CZ